fbpx

De interes pentru producători/importatori de produse ambalate/ ambalaje de desfacere!

Georgiana Voinea > Ambalaje > De interes pentru producători/importatori de produse ambalate/ ambalaje de desfacere!

Pentru a putea funcționa în continuare, în conformitate cu noile prevederi legale în vigoare respectiv OM 1362/2018, OIREP ( foste OTR-uri) trebuie să parcurgă noua procedură de autorizare. În acest sens, aceste organizații au avut la dispoziție termenul de 15 aprilie 2019 pentru depunerea dosarelor de solicitare a noilor licențe de operare. Organizațiile care au depus cereri pentru obținerea noilor licențe de operare în termenul legal își pot continua activitatea, până la finalizarea procedurii de evaluare de către Comisia de supraveghere a răspunderii extinse a producătorilor.

Recomand producătorilor/importatorilor, care la începutul anului au optat pentru îndeplinirea obligaţiilor privind răspunderea extinsă a producătorului prin intermediul OIREP, să verifice situația acestora.

Regăsiți în link-ul de mai jos, stadiul dosarelor depuse de organizațiile care implementează obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorilor OIREP:

http://mmediu.ro/app/webroot/uploads/files/2019-04-19_COMISIA_DE_SUPRAVEGHERE%281%29.pdf 

Pentru consultanță și servicii în domeniu, te invit să mă contactezi!

Georgiana Voinea

De 7 ani Expert în Servicii de Mediu și Managementul Deșeurilor, cu peste 200 de clienți mulțumiți, pentru care am avut 100% rată de succes în evitarea amenzilor și în obținerea de autorizații, avize și acorduri de mediu în timp record.

Te pot ajuta și pe tine cu îndeplinirea tuturor obligațiilor care vor fi prevăzute în autorizație: întocmire gestiune deșeuri periculoase/ nepericuloase, întocmire gestiune ambalaje puse pe piața națională, întocmire gestiune substanțe periculoase, monitorizări ale factorilor de mediu, raportări semestriale și/sau anuale, asa că te invit să vezi lista mea completă de servicii aicisau să mă contactezi prin click aici!

Sursa photo: stock.adobe.com

Sursa: mmediu.ro

Please follow and like us:

3 Comments

 1. Mihai

  Buna ziua,vrea sa deschid o firma de import deseuri(plastic,PET) din Europa si Ucraina in Romania.Am gasit cine vinde si cine cumpara deseuri. Mai departe nustiu de ce am nevoie,stiti cumva pasii care am de urmat? Puteti sa fiti consultantul meu o perioada de timp?

  Reply
 2. Dragos Florin

  Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie .
  Sunt importator de produse electronice din China . sunt inregistrat la ANPM in registrul producatorilor si importatorilor EEE . Raportez lunar la AFM cantitatea de EEE introdusa in piata si cantitatea de ambalaje aferente acestor produse .
  Pentru activitatea descrisa mai sus mai este necesar sa solicit autorizatie de mediu sau cele mentionate sunt suficiente ? va multuemsc

  Reply
  1. Georgiana

   Buna ziua,

   Pentru activitatea de comert cu produse electronice nu este necesara autorizatia de mediu.

   Cu toate acestea, aveti de indeplinit toate obligatiile de mediu aplicabile acestei activitati. Mai multe detalii gasiti in articolul urmator: https://georgianavoinea.ro/2019/11/02/obligatii-comert-online/

   Daca sunt necesare informatii suplimentare, va rog sa imi scrieti.

   Numai bine,
   Georgiana

   Reply

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole populare