fbpx

Refresh! Viza anuală pentru autorizațiile de mediu

Georgiana Voinea > Articolele mele > Refresh! Viza anuală pentru autorizațiile de mediu

Prin Ordinul nr. 324/2019 pentru modificarea şi completarea anexei la Ordinul nr. 1.171/2018 privind aprobarea Procedurii pentru aplicarea vizei anuale a autorizaţiei de mediu şi autorizaţiei integrate de mediu, publicat în Monitorul Oficial în data de 12 aprilie 2019, se aduc următoarele clarificări cu privire la obligația solicitării vizei anuale:

–         titularii de activitate care dețin autorizație/ autorizație integrată de mediu cu dată de emitere până la 31 augustsolicită viza anuală începând cu anul 2020;

–         titularii de activitate care dețin autorizație/ autorizație integrată de mediu cu dată de emitere după data de 1 septembriesolicită viza anuală începând cu anul 2019;

În varianta actuală nu se mai menține prevederea referitoare la încetarea efectelor juridice a actelor de reglementare, în cazul în care nu se obține viza anuală, ci vor fi suspendate după o notificare prealabilă prin care se poate acorda un termen de cel mult 60 de zile pentru îndeplinirea obligaţiilor (pe perioada suspendării este interzisă desfășurarea activității).

Dacă titularul de activitate nu se conformează în termenul stabilit, atunci  autoritatea competentă pentru protecţia mediului dispune anularea autorizaţiei/autorizaţiei integrate de mediu, după caz.

Regăsiți mai multe informații despre procedura de solicitare a vizei anuale în articolul:

Vize anuale pentru autorizații/ autorizații integrate de mediu

Georgiana Voinea

De 7 ani Expert în Servicii de Mediu și Managementul Deșeurilor, cu peste 200 de clienți mulțumiți, pentru care am avut 100% rată de succes în evitarea amenzilor și în obținerea de autorizații, avize și acorduri de mediu în timp record.

Te pot ajuta și pe tine cu îndeplinirea tuturor obligațiilor prevăzute în autorizație: întocmire gestiune deșeuri periculoase/ nepericuloase, întocmire gestiune ambalaje puse pe piața națională, întocmire gestiune substanțe periculoase, monitorizări ale factorilor de mediu, raportări semestriale și/sau anuale, așa că te invit să vezi lista mea completă de servicii aici sau să mă contactezi prin click aici!

Sursa photo: stock.adobe.com

Please follow and like us:

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole populare